INFIMA

JUNIORSKA MATEMATIČKA OLIMPIJADA BIH 2013

bilten6

PALE – Na Filozofskom fakultetu na Palama jučer je održana 11. juniorska matematička olimpijada BiH, nakon koje je proglašeno šest najuspješnijih učenika koji će činiti ekipu BiH na 17. juniorskoj balkanskoj matematičkoj olimpijadi koja će biti održana u turskoj Antaliji.

Najbolje znanje iz matematike pokazao je Zlatko Salko Lagumdžija iz Internacionalne srednje škole u Sarajevu, koji je osvojio najviše poena.

Plasman u Antaliju još su ostvarili: Tijana Babić iz Osnovne škole “Georgi Stojkov Rakovski” iz Banje Luke, Milica Babić iz banjalučke Gimnazije, Berin Spahović, učenik Sarajevo koledža, Marija Djedović iz Katoličkog školskog centra “Sveti Franjo” Tuzla te Amar Kurić iz Osnovne škole “Čengić-Vila I” Sarajevo.

 Juniorska balkanska matematička olimpijada bit će održana od 21. do 26. juna, a troškove putovanja snosit će entitetska, odnosno kantonalna ministarstva obrazovanja. 

 
Na Filozofskom fakultetu na Palama jučer je održana 11. juniorska matematička olimpijada BiH, nakon koje je proglašeno šest najuspješnijih učenika koji će činiti ekipu BiH na 17. juniorskoj balkanskoj matematičkoj olimpijadi koja će biti održana u turskoj Antaliji.

 http://jbmo2013.tubitak.gov.tr/ 

 https://www.facebook.com/jbmo2013?sk=wall

 https://twitter.com/jbmo2013

(Avaz)

 bilten6Bilten

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *