INFIMA

Federalno Fizika 2013

001

U subotu 20.4.2013. godine održano je XVIII federalno takmičenje u znanju iz fizike za učenike srednjih škola.

Takmičari iz svih gradova FBiH počeli su pristizati u prostorije  škole u ranim jutarnjim satima gdje im je bio upriličen prigodan doček. Prije samog otvaranja takmičenja obavljeno je i imenovanje Komisije za ispravljanje radova. 

 U 9:45h upriličen je prigodan program povodom otvaranja takmičenja kojem su prisustvovali učesnici takmičari, njihovi profesori i drugi gosti. 

Voditelj programa Emin Fafulić, poželio je svim prisutnim dobrodošlicu, a isto je učinila i direktorica naše škole  Aida Šišić-Hakulija tokom svog obraćanja, u kojem je zaželjela mnogo uspjeha svim takmičarima. Prisutnima se  obratila iRajfa Musemić, predsjednica Društva fizičara BiH.

Takmičarska subota bila je izuzetno naporna za mnoge takmičare, kako zbog teških zadataka tako i zbog napornog putovanja onih učenika koji su dolazili iz gradova kao što su Mostar, Cazin, Tuzla… Međutim, domaćini su uspjeli da razgovorom i šalama doprinesu poboljšanju atmosfere u kabinetu broj 4, gdje su mladi fizičari provodili slobodno vrijeme u iščekivanju preliminarnih rezultata. Dan je bio naporan, ali jako zanimljiv i pun iznenađenja. Sklopljena su nova prijateljstva, upoznati različiti karakteri i različite tradicije. Međutim, ta raznolikost i to što smo se tek upoznali nije nas spriječilo u našem prekrasnom višesatnom druženju. Neki učesnici su zajedno sa svojim profesorima otišli u obilazak našeg grada, dok su se drugi sa učenicima domaćinima družili u kafićima te šetnjom gradom prekratili vrijeme do 17:00  sati, kada su objavljeni preliminarni rezultati.

Nakon objavljivanja preliminarnih rezultata uslijedile su žalbe, a nekoliko minuta poslije 18:00  sati, nakon završetka cjelokupne procedure, objavljena je zvanična rang lista. Potom je uslijedilo svečano proglašenje rezultata.Predsjednica Društva fizičara BiH, Rajfa Musemić je čestitala svim učesnicima na ostvarenim rezultatima, te je proglasila najbolje fizičare ovogodišnjeg Federalnog takmičenja, čime je završen  jedan  naporan, ali nadasve prijatan, zanimljiv i nezaboravan dan za sve prisutne.

pdfRezultati 

bilten6Bilten   gallerynewGallery

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *