INFIMA

XVII. općinsko takmičenje iz fizike , ILIDZA

WSBSEI DIWJEU 1333200266 original

WSBSEI DIWJEU 1333200266 original

Već drugi put Međunarodna škola u Sarajevu je domaćin općinskog takmičenja iz fizike osnovnih škola sa Ilidže u organizaciji općine Ilidža. Za samo održavanje ovako značajnog takmičenja, škola je napravila sve neophodne pripreme i obezbjedila sve uslove za izvođenje takmičenja. 

Na takmičenju su učestvovali učenici VIII razreda/osmih iz deset osnovnih škola Općine Ilidža. Svaku školu predstavljala je ekipa od 3 učenika, ukupno 30 učenika. Na osnovu ukupnog broja bodova ekipe, plasman učenika je slijedeći: 

Prvo mjesto: Džeković Nermedin, učenik Druga Osnovna škola Ilidža,

Drugo mjesto: Karahasanović Aladin, učenik Sedma Osnovna škola Ilidža,

Treće mjesto: Popovac Haris, učenik Druga Osnovna škola Ilidža.

Za sva tri prva mjesta su osigurane novčane nagrade kao i diplome, koje su uručili direktor Međunarodne škole u Sarajevu Mustafa Dogan i načelnik Općine Ilidža prof.dr Senaid Memić. 

Nakon takmičenja, takmičari su imali priliku da upoznaju školu gdje su mogli da obiđu razrede, da vide literaturu koju učenici koriste, upoznaju se sa  aktivnosti koje sprovode učenici Međunarodne škole, posjete laboratorije hemije, biologije, fizike i informatike, te porazgovaraju sa učenicima i nastavnim osobljem Međunarodne škole u Sarajevu o školi, nastavi, aktivnostima i ostalim zanimljivim sadržajima.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *