INFIMA

Pobjednik Prva osnovna škola

Za učenike osnovnih škola sa područja općine Ilidža, 17. marta 2012. godine u Osmoj osnovnoj školi „Amer Ćenanović“, održano je 17. općinsko takmičenje iz marematike. Takmičilo se 90 učenika, sedmih i osmih razreda iz deset osnovnih škola.

U ekipnom plasmanu pobjednik je Prva osnovna škola, druga je Osma osnovna škola „Amer Ćenanović“ i treća Četvrta osnovna škola. U konkurenciji sedmih razreda prvo mjesto osvojio je Admir Papić iz Devete osnovne škole, drugo Emir Sejdić iz Prve i treće Belmin Huseinović iz Druge osnovne škole.

Kod osmih razreda devetogodišnjeg obrazovanja najuspješnija je Nejra Ćenanović, zatim Amila Laković i Amela Tufo svi iz Osme osnovne škole „Amer Ćenanović“. U konkurenciji osmih razreda osmogodišnjeg obrazovanja prvo mjesto osvojio je Seno Sejdić iz Prve osnovne škole, drugo Edna Viteškić iz Osme osnovne škole „Amer Ćenanović“ i treće Nudžejma Zukorlić iz osnovne škole „El – Manar“. Pobjednicima su uručene diplome i novčane nagrade u iznosu od 100 KM za prvo, 80 KM za drugo i 60 KM za treće mjesto.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *