INFIMA

Održano Općinsko takmičenje iz matematike za novosarajevske učenike osnovnih škola

DSC00515

Prvo mjesto osvojili učenici osnovnih škola „Čengić Vila I“ i Međunarodne osnovne škole
U prostorijama OŠ „Pofalići“ s početkom u 9 sati, održano je Općinsko takmičenje iz matematike za učenike VII i VIII razreda novosarajevskih osnovih škola. 
Na takmičenje, osnovne škole prijavili su po tri učenika VII i VIII razreda devetogodišnje škole i VIII razreda osmogodišnjeg obrazovanja. Na ovogodišnjem Općinskom takimičenju iz matematike, prvo mjesto u kategoriji VII razreda devetogodišnjeg obrazovanja osvojilo je učenik OŠ „Čengić Vila I“ Amir Kurić, drugo mjesto Omer Šahin iz Međunarodne osnovne škole i treće mjesto pripalo je Emini Hadžizulfić iz OŠ „Grbavica II“. U kategoriji VIII razreda devetogodišnjeg školovanja prvo mjesto pripalo je Emiru Mrkonji iz OŠ „Čengić Vila I“, drugo mjesto Emini Tahirović iz OŠ „Čengić Vila I“ i treće mjesto Halilu Lačeviću, također učeniku OŠ „Čengić Vila I“. U takmičenju VIII razreda osmogodišnjeg školovanja prvo mjesto osvojio je Zlatko Salko Lagumdžija iz Međunarodne osnovne škole, drugo mjesto Amila Sabljica iz OŠ Velešićki heroji“ i treće mjesto pripalo je, također učeniku OŠ“Velešićki heroji“ Sakibu Ademoviću. 
Prvoplasiranim učenicima dodijeljene su i simbolične nagrade, a svoje škole i Općinu Novo Sarajevo predstavljat će i na Kantonalnom takmičenju iz matematike.

  

DSC00485  DSC00526

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *