INFIMA

GOOGLE OTKRIVA SVOJE NAJTAJNIJE PROJEKTE

solveforx-1328538178-300x210

Google bi danas ( ili sutra ), prema najavama, mogao otkriti što je zapravo Google X Laboratorij, o kojem je nedavno pisao New York Times, opisavši ga kao projekt tako tajan da ni većina googleovaca ne zna o čemu se radi.

Google će, nadajmo se, dio svojih tajnih projekata objaviti na stranici ‘Solve for X,’ na kojoj se trenutno nalazi samo uvodni video isječak koji možete pogledati u sklopu ovog članka.

Kako tvrdi Google, ‘Solve for X’ je ‘mjesto gdje radoznali mogu razgovarati o radikalnim tehnološkim idejama za rješavanja globalnih problema. Radikalnih u smislu da bi ta rješenja mogla pomoći milijardama ljudi’.

New York Times je nedavno pisao da su neki od projekata na kojima Google rade roboti i automobili koji voze sami, no nije posve jasno hoće li Google danas govoriti upravo o tim projektima.

Richard W. DeVaul, istraživač koji radi u Googleu, je na svojoj stranici Google+ rekao da su neke od tema o kojima će se danas razgovarati na posebnoj konferenciji edukacija, sintetska biologija, biogoriva i unapređenje poljoprivrede.


preuzeto sa tportal.hr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *