INFIMA

Kanton Sarajevo uredno snabdjeven svim energentima

Nakon obilnih snježnih padavina u protekla dva dana koje su otežale ili onemogućile promet i kretanje na području Kantona Sarajevo, Vlada KS je na hitnoj telefonskoj sjednici, a na prijedlog Štaba Civilne zaštite KS proglasila stanje prirodne i druge nesreće na području Kantona Sarajevo. Vlada Kantona Sarajevo u subotu je proglasila  stanje elementarne nepogode u Kantonu Sarajevo. 

Ovo stanje podrazumijeva potpuni i cjelodnevni angažman svih resursa, ljudskih, građevinskih i tehničkih, i to svih kantonalnih preduzeća, civilne zaštite, općina, kao i privatnih i javih resursa koji mogu pomoći u normalizaciji stanja izazvanog ovom nepogodom. 

Na prijedlog ministra obrazovanja, nauke i mladih KS Emira Suljagića Vlada KS je usvojila Uredbu kojom se zbog proglašenih vanrednih okolnosti obustavlja nastava u svim osnovnim i srednjim školama na području KS u periodu od ponedjeljka od petka sljedeće sedmice, to jest od 6. do 11. februara tekuće godine. 

S obzirom na to da su na fakultetima u toku ispitni rokovi, oni će svoje termine prilagoditi trenutnom stanju i uslovima, saopćeno je iz Press sluzbe KS-a. 

Kanton Sarajevo je i pored ovih vanrednih uslova trenutno uredno snabdjeven svim energentima, plinom, vodom i električnom energijom, a sva preduzeća i ustanove će svojim zaposlenicima, po vlastioj procjeni, sljedeće sedmice tretirati dolazak na posao i odrediti radno vrijeme.

avaz.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *