INFIMA

Rezultati općinskog takmičenja iz Fizike , Novi Grad

fiznov

U organizaciji Općine Novi Grad Sarajevo održano je općinsko takmičenje iz fizike u prostorijama osnovne škole “ Džemaludin Čaušević” na kojem su se takmili učenici sedmih i osmih razreda svih 15 novogradskih osnovnih škola .

U kategoriji sedmih razreda prvo mjesto osvojio je Luka Bošković učenik OŠ”Mehmedalija Mak Dizdar”, druga je Mirela Begić učenica OŠ “Behaudin Selmanović”, dok je treće mjesto osvojio Kenan Karahodžić učenik OŠ “Osman Nakaš”.U kategoriji osmih razreda prvo mjesto osvojio je Adnan Krehoučenik OŠ”Behaudin Selmanović”, drugo mjesto je osvojio Čovčić BenjaminOŠ “Mehmedalija Mak Dizdar, a treće Dunja Radićučenica OŠ “Meša Selimović”.

U ukupnom plasmanu prvo mjesto sa osvojena 322 boda pripalo je učenicimaOŠ”Mehmedalija Mak Dizdar”, drugo mjesto sa osvojenih 305 bodova pripalo je učenicima OŠ “Behaudin Selmanović”, a na trećem mjestu bili su učenici OŠ “Meša Selimović”

.Novčane nagrade za osvojena prva tri mjesta obezbjedila je Općina Novi Grad Sarajevo, u iznosu od po 150 KM za prvo mjesto, po 120 KM za drugo i po 100 KM za treće mjesto. Nagrade će biti naknadno uručene poslije održavanja svih općinskih takmičenja. Učenici sa najvećim brojem bodova koje odredi Prosvjetno pedagoški zavod KS predstavljat će Općinu Novi Grad na Kantonalnom takmičenju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *