INFIMA

Održano općinsko takmičenje iz matematike za učenike osnovnih škola Novog Sarajeva

Prvo mjesto osvojili učenik VII razreda OŠ „Grbavica I“ Faris Šišić, Amila Sabljica učenica VII razreda OŠ „Velešićki heroji“ i Melika Šišić učenica VIII razreda OŠ „Kovačići“

Općinsko takmičenje iz matematike za učenike VII razreda devetogodišnjeg obrazovanja i VII razreda osmogodišnje škole, te učenika VIII razreda osnovnih škola s područja općine Novo Sarajevo održano je danas u prostorijama OŠ “Čengić Vila I“. Na takmičenju su učestvovala po tri učenika VII i VII razreda. 
U kategoriji VII razreda devetogodišnjeg obrazovanja najbolji je bio Faris Šišić iz OŠ „Grbavica I“ i osvojio prvo mjesto. Drugo mjesto pripalo je Emini Tahirović učenici OŠ „Čengić Vila I“, dok je treće mjesto osvojila Eldira Šesto iz OŠ „Velešićki heroji“. 
U kategoriji VII osmogodišnje škole, prvo mjesto pripalo je Amili Sabljici iz OŠ “Velešićki heroji“, drugo mjesto osvojila je Umikulsun Ramić učenica OŠ „Pofalići“, a treće mjesto zauzeo je Aid Hodžić iz OŠ „Pofalići“. 
Od učenika VIII razreda Melika Šišić iz OŠ „Kovačići“ osvojila je prvo mjesto, Amila Ljutović učenica OŠ „Velešićki heroji“ bila je druga, dok je Emir Čorbo iz OŠ „Kovačići“ osvojio treće mjesto.
Novčane nagrade za osvojena prva tri mjesta u sve tri kategorije, učenicima je uručio ispred Općine Novo Sarajevo, odnosno Službe za društvene djelatnosti Općine uručio je Zolota Fahrudin i poželio im puno uspjeha na predstojećem Kantonalnom takmičenju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *