INFIMA

Najuspješniji studenti su Admir Greljo i Salem Malikić

DSC 0854

Promocija je održana u dvorani Juan Antonio Samaranch, odnosno u Zetri, kao i svake godine do sada, a pored magistranata i diplomanata svečanosti je prisustvoao i veliki broj profesora, te roditelja i prijatelja.

Svečanosti je prisustvovao i prof. dr. Faruk Čaklovica, rektor Univerziteta u Sarajevu, te prorektori i dekani fakulteta i akademija sa kojih je 6.138 ovogodišnjih diplomanata i magistranata.
Najuspješnijim studentima prvog i drugog ciklusa studija sa svakog fakulteta i akademije, kao i pridruženih članica Univerziteta u Sarajevu, je uručeno posebno priznanje “Zlatna značka Univerziteta u Sarajevu”.

Na ovogodišnjoj promociji su prisustvovala i dva diplomanta Prirodno-matematičkog fakulteta koji su završili studij sa ukupnom prosječnom ocjenom 10, a to su Admir Greljo i Salem Malikić. Oba diplomanta su ponijela naziv najuspješnijeg na Univerzitetu u Sarajevu za 2011. godinu.

Istaknuto je da na ovogodišnjoj promociji imamo dva diplomanta Prirodno-matematičkog fakulteta koji su završili studij sa ukupnom prosječnom ocjenom 10 – Admir Greljo i Salem Malikić, te da će oba diplomanta ponijeti naziv najuspješnijeg na Univerzitetu u Sarajevu za 2011. godinu.

Nakon uručenih priznanja, u ime najuspješnijih diplomanata Univerziteta u Sarajevu prisutnima se obratio Salem Malikić, a u ime najuspješnijih magistranata prisutnima se obratila Aida Mušanović.

Obraćanje diplomanta Salema Malikića

Uvaženi rektore, prorektori i dekani, cijenjeni profesori, predstavnici državnih institucija, dragi roditelji i članovi rodbine, prijatelji, kolege, studenti, čast mi je i zadovoljstvo obratiti vam se u ime ovogodišnje generacije diplomanata Univerziteta u Sarajevu.

Danas dobijamo priznanje za uloženi trud i rad tokom prethodnih godina. Time nam je ukazana čast, ali i data obaveza da budemo nosioci napretka bosanskohercegovačkog društva. Ovo je, također, jedan veliki korak na putu ostvarenja naših snova, ali i veliki motiv za daljnje napredovanje i usavršavanje.

Znanjem i iskustvom koje smo stekli izgradili smo svoju ličnost i postali svjesni naše uloge u ovom društvu, jer, zaista, najbolji među nama su oni koji najviše koriste ljudima, a najbolja nauka je ona koja omogućuje čovjeku da bude koristan svom narodu.

Neki od nas će se zaposliti u svojoj struci, a neki nastaviti na putu nauke. Svejedno kojim putem nastavili, trebamo biti vođeni idealom rada za bolju budućnost ove države. Želio bih i da se zahvalim i pohvalim rad svih onih koji su uključeni u aktivnosti našeg Univerziteta: cijenjenom rektoru, prorektorima, dekanima, uvaženim profesorima i ostalom akademskom osoblju naših fakulteta.

Također, zahvaljujemo našim roditeljima i članovima porodice kao i svima koji su nam pružali neizmjernu podršku tokom studija. Hvala svima vama koji ste svojim prisustvom uveličali ovu svečanost!

I na kraju, sa ovog mjesta i u ime svih studenata poručujem da ćemo zajedno graditi bolju budućnost naše Bosne i Hercegovine.

Untitled

oslob

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *