INFIMA

BHOI 2011

Ove godine, u saradnji sa Elektrotehničkim fakultetom u Istočnom Sarajevu, nastavljamo tradiciju organiziranja takmičenja iz informatike na razini Bosne i Hercegovine za učenike srednjih i osnovnih škola.

Obavještavamo Vas da će se ovo takmičenje održati u subotu (za srednjoškolce) i nedjelju (za osnovce) 14. i 15. maja 2011. godine u prostorijama Elektrotehničkog fakulteta u Istočnom Sarajevu, ul. Vuka Karadžića 30, Lukavica.

Pravo učešća na takmičenju imaju po tri prvoplasirana učenika-takmičara sa kantonalnih/županijskih takmičenja, te 15 prvoplasiranih sa takmičenja iz Republike Srpske, kao i 3 takmičara iz Distrikta Brčko.

Takmičari koji se nisu kvalifikovali na Državno takmičenje po navedenim kriterijumima, mogu se prijaviti i učestvovati na Državnom takmičenju uz određene uslove. Svaki takav pojedinačan slučaj će bit razmatran od strane organizacionog odbora. Iznos kotizacije za takve takmičare je 100 KM (za osnovne škole 50 KM).

Takmičari su obavezni uplatiti navedeni iznos prije isteka roka za prijave. Navedeni iznos kotizacije je potrebno uplatiti na žiro račun udruženja IO BiH sa naznakom “Kotizacija za ucestvovanje na državnom takmičenju iz informatike”, na žiro račun udruženja kod Raiffeisen banke: 1610000067610078. Prilikom dolaska na takmičenje potreno je priložiti kopiju uplatnice o uplaćenoj kotizaciji.

Krajnji rok za prijave učesnika je petak, 13. 5. 2011., do 12 sati.

Prijava za učenike-takmičare treba da sadrži ime i prezime, osvojeno mjesto na odgovarajućem takmičenju, školu, grad, razred, preferirani programski jezik, ime i prezime profesora koji prati takmičara, i kontakt telefon. Prijava za profesora treba da sadrži: ime i prezime, školu, grad, kontakt telefon, e-mail adresu. Prijave slati na e-mail adresu [email protected] e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript ili putem fax-a: 033/557-296.

Molimo vas da o takmičenju izvjestite sve nadležne i zainteresirane u vašem kantonu/županiji. Obratiti naročitu pažnju na pravila takmičenja koja se nalaze na ovoj web stranici.

Kompletan poziv i plan i program takmičenja možete preuzeti ovdje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *